Amelanders - Ontdek uw Amelander voorouders

Sietze GroenewoldLeeftijd: 19 jaar19241943

Naam
Sietze Groenewold
Voornamen
Sietze
Achternaam
Groenewold
Geboren 11 april 1924 36 28
Geboorte van een zusMaria Annetta Groenewold
28 februari 1931 (Leeftijd 6 jaar)
Overlijden van grootvader van vaders kantMichiel Klazen Groenewold
5 november 1934 (Leeftijd 10 jaar)
Overlijden van een zusAafke Groenewold
17 juli 1943 (op de datum van overlijden)
Notitie: Aafke is ongehuwd en is, samen met haar moeder en haar broers Sietze en Anton, slachtoffer van het zwaarste bombardement dat Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog te verduren heeft. Geallieerde bommenwerpers laten 156 brisantbommen op het stadsdeel vallen. Doel is de voor de Duitse oorlogsindustrie ingeschakelde Fokkerfabriek. Als gevolg van de relatieve onervarenheid van de Amerikaanse bemanningen komen de bommen echter terecht in woonwijken, nl. in de Vogelbuurt en de Van der Pekbuurt.
Overlijden van een broerAnton Groenewold
17 juli 1943 (op de datum van overlijden)
Notitie: Anton is ongehuwd en is, samen met zijn moeder, zijn zus Aafke en zijn broer Sietze, slachtoffer van het zwaarste bombardement dat Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog te verduren heeft. Geallieerde bommenwerpers laten 156 brisantbommen op het stadsdeel vallen. Doel is de voor de Duitse oorlogsindustrie ingeschakelde Fokkerfabriek. Als gevolg van de relatieve onervarenheid van de Amerikaanse bemanningen komen de bommen echter terecht in woonwijken, nl. in de Vogelbuurt en de Van der Pekbuurt.
Overlijden van een zusMaria Annetta Groenewold
17 juli 1943 (op de datum van overlijden)
Notitie: Ook Maria werd - net als haar moeder, zus en twee broers, slachtoffer van het Fokker-bombardement in Amsterdam, maar wordt merkwaardig genoeg niet vermeld in de familie-advertentie die haar vader na het overlijden van zijn vrouw en kinderen laat plaatsen, waardoor je zou kunnen vermoeden dat zij pas later aan haar verwondingen is bezweken. In de dankadvertentie die haar vader in september 1943 laat plaatsen, noemt hij de namen van zijn echtgenote, oudste dochter en beide omgekomen zoons, maar Maria wordt ook hier niet genoemd.
Overlijden van moederAntje Willijns
17 juli 1943 (op de datum van overlijden)
Notitie: Antje en haar kinderen Aafke, Anton en Sietze komen om bij het zwaarste bombardement dat Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog te verduren heeft. Geallieerde bommenwerpers laten 156 brisantbommen op het stadsdeel vallen. Doel is de voor de Duitse oorlogsindustrie ingeschakelde Fokkerfabriek. Als gevolg van de relatieve onervarenheid van de Amerikaanse bemanningen komen de bommen echter terecht in woonwijken, nl. in de Vogelbuurt en de Van der Pekbuurt.
Overleden 17 juli 1943 (Leeftijd 19 jaar)
Notitie: Sietze is ongehuwd en is, samen met zijn moeder, zijn zus Aafke en zijn broer Anton, slachtoffer van het zwaarste bombardement dat Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog te verduren heeft. Geallieerde bommenwerpers laten 156 brisantbommen op het stadsdeel vallen. Doel is de voor de Duitse oorlogsindustrie ingeschakelde Fokkerfabriek. Als gevolg van de relatieve onervarenheid van de Amerikaanse bemanningen komen de bommen echter terecht in woonwijken, nl. in de Vogelbuurt en de Van der Pekbuurt.
Laatste wijziging 13 april 202010:07:57

Laatst gewijzigd door: Nynke
Gezin met ouders - Bekijk dit gezin
vader
moeder
Huwelijk: 18 april 1918Amsterdam
15 maanden
oudere broer
19 maanden
oudere zus
Aafke Groenewold
Geboren: 3 maart 1921 33 24Amsterdam
Overleden: 17 juli 1943Amsterdam
16 maanden
oudere broer
Anton Groenewold
Geboren: 23 juni 1922 34 26Amsterdam
Overleden: 17 juli 1943Amsterdam
22 maanden
hijzelf
Sietze Groenewold
Geboren: 11 april 1924 36 28Amsterdam
Overleden: 17 juli 1943Amsterdam
7 jaar
jongere zus
Maria Annetta Groenewold
Geboren: 28 februari 1931 43 34Amsterdam
Overleden: 17 juli 1943Amsterdam

Overleden

Sietze is ongehuwd en is, samen met zijn moeder, zijn zus Aafke en zijn broer Anton, slachtoffer van het zwaarste bombardement dat Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog te verduren heeft. Geallieerde bommenwerpers laten 156 brisantbommen op het stadsdeel vallen. Doel is de voor de Duitse oorlogsindustrie ingeschakelde Fokkerfabriek. Als gevolg van de relatieve onervarenheid van de Amerikaanse bemanningen komen de bommen echter terecht in woonwijken, nl. in de Vogelbuurt en de Van der Pekbuurt.